Veelgestelde vragen

Bruidsfoto Reportages en Trouwreportages

Zijn er nog vraagtekens? Ik hoop dat je een antwoord kan vinden tussen de veelgestelde vragen over bruidsfotografie en trouwfotografie beneden.

Kan je niet vinden wat je zoekt? Laat het mij weten!

Wat gaan we doen tijdens de bruidspaar love shoot? Normaliter doe ik een love shoot met de bruid en bruidegom (of bruid en bruid, of bruidegom en bruidegom) in een mooie en/of speciale locatie. Misschien is er een plek met betekenis voor jullie relatie? Zo heb ik bij voorbeeld een shoot gedaan in een park waar het stel altijd ging wandelen toen ze elkaar leerden kennen, een stel heb ik gefotografeerd met als achtergrond hun werkplek Tata Steel. Met een stel heb ik een bioscoop gehuurd voor de shoot – hun eerste zoen gebeurde daar. Een beetje gek vind ik ook prima. Ik ben zelfs een keer (onder andere) bij de Burger King geweest. 😉

Doe je ook groepsfoto’s van familie en vrienden? Zeker weten! Dit is jullie mooie dag en familie en vrienden zijn toch een belangrijke deel daarvan. 

 

Hoe ga je om met slecht weer? Slecht weer hoeft niet altijd een nadeel te zijn en kan wel mooie resultaten opleveren maar als het te hard regent dan je bent toch een beetje beperkt als je buiten fotografeert. In dit geval zouden we naar een binnenlocatie moeten gaan. Liefst met grote ramen qua licht. Er zijn veel mooie locaties te vinden op binnenlocatietrouwfotos.nl. Misschien is het een idee om van tevoren te kijken wat voor binnenlocaties beschikbaar zijn in de buurt van jullie gekozen trouwlocatie.

Meer weten? Kijk dan naar deze bericht in mijn Blog over binnenlocatie’s.

 

Wat gebeurt er als je ziek bent? Dat is tot nu toe nog niet gebeurt! Ik ben gezond, sportief, drink niet en eet goed. Vroeger was ik voetballer en racefietser en ga nog steeds drie keer per week sporten. Mocht ik toch niet in staat zijn te werken dan ga ik een ander bruidsfotograaf regelen voor jullie!

 

Wat voor apparatuur gebruik je? Ik gebruik uitsluitend professionele apparatuur. Het meeste werk doe ik met de Nikon Z7 – de beste camera die ik ooit in handen heb gehouden! Daarnaast heb ik de Nikon D800E.

Nikon Z7Nikon D800E

Ik gebruik vooral primaire objectieven om de beste kwaliteit te bereiken, maar ik heb ook Nikkor 17-35, 24-70 en 80-200 mm (allemaal f2.8) zoom objectieven.

 

Wat als jouw apparatuur het niet meer doet? Tot nu toe heeft de apparatuur mij nooit in de steek gelaten, ook niet op reis in plekken zoals woestijn, maar zeg nooit “nooit”. Ik heb dus altijd drie professionele Nikon camera’s en een aantal geheugenkaarten bij me. Tenzij een bom op mijn auto valt ben ik in staat om te werken. 🙂

 

Wat mogen wij doen met de foto’s? In principe zijn jullie eigenaren van de foto’s, dus mag je daarmee dingen doen zoals posten op sociale media, delen met anderen, of afdrukken. Alleen mag je de foto’s niet indienen bij fotowedstrijden onder je eigen naam of die van iemand anders, verkopen aan derden, of met je eigen naam tekenen.

Wat mag Frank doen met de foto’s ? Ik zou jullie foto’s graag willen gebruiken voor promotiedoeleinden op mijn eigen website. Ik vraag jullie toestemming hiervoor tijdens onze kennismakingsgesprek. 

 

Maak je een backup van de foto’s en zo ja, hoe lang bewaar je deze? Ik maak backups van mijn geheugenkaarten voor de zekerheid. Thuis maak ik dan nog drievoudige backups van de geheugenkaarten voordat ik ze schoon veeg. Ik bewaar de foto’s rond een jaar op mijn beveiligde en gespiegelde backup server.

WhatsApp
1
WhatsApp
Hoi, wanneer is jullie trouwdatum?
CONTACT