Werkwijze

Bruidsfoto reportages | Trouwreportages | Bruiloft fotoreportages

 

Love shoot – Een love shoot hoort bij een fotoreportage van jullie bruiloft vind ik. Daarom  doe ik als onderdeel van een bruidsfoto reportage/trouwreportage altijd een love shoot met de bruid en bruidegom (of bruid en bruid, of bruidegom en bruidegom) in een mooie en/of speciale locatie. Misschien is er een plek met betekenis voor jullie relatie? Zo heb ik bijvoorbeeld een shoot gedaan in een park waar het stel altijd ging wandelen toen ze elkaar leerden kennen, een stel heb ik gefotografeerd met als achtergrond hun werkplek Tata Steel. Met een stel heb ik een bioscoop gehuurd voor de shoot – hun eerste zoen gebeurde daar. Een beetje gek vind ik ook prima. Ik ben zelfs een keer (onder andere) bij de Burger King geweest. 😉

Voor de love shoot kan je rekening houden met rond 90 minuten exclusief reistijd.

 

Nabewerking – Ik verander soms het licht of de kleur als ik denk dat dit waarde toevoegt aan de trouwfoto’s. Er is een voorbeeld van hoe ik de kleur heb veranderd bij Robert & Mike (zie Portfolio). Het was een koude dag in maart en er was nog steeds sneeuw op de heuvels in de verte. Ik vond dat de foto’s ook moeten overbrengen hoe het voelde op die dag. Dus heb ik er echt winterse kleuren van gemaakt. De kleur van het gras geeft de  indruk dat er vorst op de grond lag. Dat was niet het geval maar het voelde als dit soort winterse dag!

RAW formaat – Alle trouwfoto’s worden door de camera’s in RAW formaat opgeslagen. Dat geeft meer flexibiliteit in de nabewerking maar betekent ook dat jullie de bestanden niet kunnen openen op de computer zonder speciale bewerkingssoftware. Ik gebruik Photoshop CS6 om de trouwreportage foto’s te bewerken en slag ze dan vervolgens op in JPG formaat voor jullie gebruik.

 

Klaar! – Ik lever een USB stick in een mooie presentatie doosje met alle geselecteerde trouwfoto’s in JPG formaat erop. Dat zijn er enkele honderd. Sommige foto’s bied ik aan zowel in zwart-wit als kleur. 

USB stick MijnBruidsfoto.nl

Voor Final Cut Pro slideshows kan ik verschillende formaten leveren. De meest gebruikelijke zijn .mov en .mp4. Mijn website heeft ook voorzieningen voor beveiligde online albums en om de foto’s down te loaden. Zo kunnen jullie de foto’s makkelijk delen met vrienden en familie.

Formaten – Als jullie een echt mooie professionele print willen laten maken zou ik aanbevelen de foto’s niet in JPG formaat op te sturen. Achtergrond: JPG is een gecomprimeerde formaat met mogelijk kwaliteitsverlies bij het printen. Jullie kunnen beter TIFF bestanden opsturen. Deze zijn niet gecomprimeerd maar in sommige gevallen meerdere keren groter dan JPG. Laat mij maar weten welke trouwfoto’s geprint moeten worden.

Trouwalbum Ik maak een mooie trouwalbum van hoge kwaliteit voor jullie!

 

Apparatuur – Ik gebruik uitsluitend professionele apparatuur. Het meeste werk doe ik met de Nikon Z9 – de beste camera die ik ooit in handen heb gehouden! Daarnaast heb ik de Nikon Z7. Ik gebruik vooral primaire objectieven om de beste kwaliteit te bereiken voor jullie bruidsfoto reportage, maar ik heb ook verschillende professionele Nikkor zoom objectieven.

Resolutie – De Nikon Z9 en 7 hebben een resolutie van 8256 x 5504 pixels (~46 mega pixels). Hoge resolutie is van voordeel als je van plan bent (heel) grote prints te maken.

Prints – Het afdrukken van foto’s is een beetje een kunst als je de belichting en kleuren net zo wil als op je computerscherm. De meeste printers vervalsen de kleuren of ze maken de foto’s te helder, of allebei. Ik kan jullie aanbevelingen geven.

Flitser – Ik gebruik soms een reportage flitser als het licht tegenvalt. In het algemeen probeer ik echter met natuurlijk licht te werken omdat de flits foto’s vaak “flat” maakt, maar hij is wel van toepassing om speciale effecten te bereiken.

 

Backups – Tot nu toe heeft de apparatuur mij nooit in de steek gelaten, maar zeg nooit “nooit”. Ik heb dus altijd drie professionele Nikon camera’s en een aantal geheugenkaarten bij me. Tenzij een bom op mijn auto valt ben ik in staat om te werken. 🙂

Foto backups – Ik maak backups van mijn geheugenkaarten voor de zekerheid. Ten slotte maak ik drievoudige backups thuis. Ik bewaar de foto’s rond een jaar op mijn beveiligde en gespiegelde backup server.

WhatsApp
1
WhatsApp
Hoi, wanneer is jullie trouwdatum?
CONTACT