MijnBruidsfoto.nl

Volken van de Omo vallei

Omo - Hamar girl

© Copyright 2020 MijnBruidsfoto.nl, all rights reserved

Je vliegt naar Addis Ababa en moet vervolgens 2 dagen met de 4WD jeep naar de Omo regio rijden. De tweede dag gaat het over stofwegen. Van Arba Minch naar de Omo rivier kom je op rond 150 km afstand zeker 12 helemaal verschillende bevolkingsgroepen tegen. Elke group/stam is een aparte volk in zichzelf met hun eigen taal, cultuur, tradities, eten, manier van leven, religie. Ze zien er soms ook heel anders uit dan anderen hoewel andere groepen eromheen maar enkele kilometer ver weg zijn. Fascinerend toch!

De meest bekende groepen zijn de Hamar, Mursi en Dassenach. De Mursi vrouwen snijden een gat in hun onderlip en hebben er vaak een kleiplaatje in zitten. Iedereen loopt rond met een AK47 over hun schouder – het is deel van hun kleding en een teken van sterkte. De Mursi zien er bijzonder grimmig uit, maar dat is alleen voor de schijn. Ze zouden nooit hun wapen op je richten – je niet beschouwd wordt als bedreiging. Ze zouden je wel serieus bedreigen als je hun vee jat omdat hun leven ervan afhangt. Een uur doorbrengen met een groep Mursi is best heftig maar wel een beleving om nooit te vergeten. Iedereen wil ook op de foto maar tegen betaling. Toen was het 1 of 2 Birr en je moet er keihard over onderhandelen.

Ik heb ook een stock gevecht gezien. De mannen moeten bewijzen dat ze bikkelhard zijn door anderen te verslaan in een gevecht waar met lange stokken keihard wordt uitgehaald. Dit levert vaak verwondingen op. Niet grappig als er geen medische verzorging is in de hele regio.

Mobiele versie afsluiten